Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Φυσικό αρωματικό χώρου...


Ένας φυσικός τρόπος να μυρίζει όμορφα το σπίτι σας χωρίς περιττά χημικά είναι η σκόνη βανίλιας!...Μία μυρωδιά γνώριμη σε όλους μας....Εμένα μου θυμίζει τα υπέροχα κέικ της μαμάς μου...

Η βανίλια λοιπόν είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να μυρίζει όμορφα το σπίτι μας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε λίγη σκόνη βανίλιας σε ένα αλουμινόχαρτο και να το αφήσουμε σε κάποιο σημείο ενός δωματίου..Μετά από λίγη ώρα το σπίτι σας θα μυρίζει βανίλια και θα έχουν απορροφηθεί όλες οι υπόλοιπες δυσάρεστες οσμές..Για να κάνετε ακόμη πιο έντονη την οσμή της βανίλιας μπορείτε να τοποθετήσετε το αλουμινόχαρτο με τη βανίλια πάνω στο καλοριφέρ..Η ζέστη του καλοριφέρ βοηθάει να γίνει πιο έντονη η μυρωδιά της βανίλιας..


Αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε ένα βαρύ φαγητό και μυρίζει έντονα ο φούρνος ή και το σπίτι σας τότε τοποθετείστε το φυσικό αρωματικό σας στο φούρνο.. Σας εγγυώμαι πως θα διαλύσει όλες τις μυρωδιές σε ένα τέταρτο..

Τέλος ρίξτε λίγη σκόνη βανίλιας στο πάτωμα και ρουφήξτε τη με την ηλεκτρική σκούπα ..Θα μυρίσει ολόκληρο το σπίτι σας βανίλια....


Θα χαρώ να διαβάσω τις απόψεις σας στα σχόλια..


be  creative...

Σόφη..

7 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρίσκω, Σόφη μου! Πολύ ωραίες οι συμβουλές που δίνεις. Το άρωμα της βανίλιας είναι θεϊκό!

    Εγώ κάνω αυτό με την ηλεκτρική σκούπα, αλλά όχι ακριβώς έτσι: όταν αδειάζω και καθαρίζω τη σακούλα της, ρίχνω μέσα μια συσκευασία σκόνη βανίλιας και την τοποθετώ ξανά στη σκούπα όπως συνήθως. Όταν η σκούπα λειτουργεί, διαχέει μέσω του ανεμιστήρα της στο χώρο άρωμα βανίλιας, κάθε φορά που σκουπίζω. Κρατάει για πολύ καιρό! Δοκίμασέ το, θα με θυμηθείς. Κι εγώ με τη σειρά μου, θα δοκιμάσω όλα τ' άλλα!!

    Θα χαρώ να τα λέμε, καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την ιδέα!!!φυσικά και θα τη δοκιμάσω!..σίγουρα θα τα λέμε..καλό βράδυ και σε σένα!:)

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς σε βρήκα και εγώ Σόφη!
    Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου!
    Θα σε παρακολουθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλώς σε βρήκα και δω Σοφη!!! ωραίες ιδέες σιγουρα θα τις δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς σε βρίσκω στο χώρο σου sofi!Χρήσιμες και πολύ πρακτικές οι ιδέες σου κι ειδικά στην κουζίνα που μυρίζει δυσάρεστα από φαγητά!
    Καλό σου απόγευμα!:-)
    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ καλή ιδέα!! θα το δοκιμάσω σίγουρα και θα σου πω εντυπώσεις!!! πλέον σε ακολουθώ και θα χαρώ να διαβάζω νέα σου! αν θέλεις μπορείς να έρθεισ και εσύ στη δική μου παρέα!
    http://beautyandfashiondowntown.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή